Śląsk
Dwóch pasjonatów – jedno marzenie
Madej Wróbel to firma z tradycjami, założona przez dwie rodziny: Madej oraz Wróbel – doskonałych rzemieślników, pasjonatów i koneserów dobrego, naturalnego smaku.
Historia obecnie jednej z największych marek na rynku mięsnym zaczęła się w Rudzie Śląskiej w 1992 roku, od powstania małego rodzinnego zakładu, w którym przygotowywano wyroby wędliniarskie dla najbardziej wymagających smakoszy.
Dzisiaj marka Madej Wróbel znana jest przede wszystkim z produkcji doskonałej jakości wędlin, w tym kiełbas – w oparciu o sprawdzone receptury, pielęgnowane od pokoleń przez mistrzów masarstwa.
Prawdziwie śląskie mięsa i wędliny
Wychodząc naprzeciw potrzebom klientów, stale poszerzamy naszą ofertę. Obecnie w portfolio możemy wyróżnić wędzonki, szynki, kiełbasy cienkie i grube, wędliny suche i podsuszane, a także wyroby garmażeryjne.
Dokładamy wszelkich starań, aby każdy firmowany przez zakład wyrób, wysokiej jakości wędliny oraz świeże mięsa, pochodził z najlepszych zasobów i spełniał rygorystyczne normy bezpieczeństwa.
Madej Wróbel, jak również zakłady Unimięs, Peklimar i Polonus wchodzą w skład Grupy Dworakowski – jednego z czołowych producentów wędlin w Polsce. Wszystkie z nich mogą pochwalić się ponad 20-letnim doświadczeniem w branży oraz wyłącznie polskim kapitałem.
Nasza firma
Blisko 30 lat
na polskim rynku
95 produktów
wędlin, wędzonek i kiełbas
5 branżowych nagród
przyznawanych za jakość i smak
100% polski kapitał
wspieramy polską gospodarkę